#kelapa

53,563 PostsShare

2017-10-23 14:04:28

Pertama kali makan... #kelapa laut #sedap # #sejuksejuk #layankelapalaut #

Share 20 0
2017-08-17 14:01:06

Yeay! First time mancing mania bersama mereka di kawasan sungai mangrove kayu arang Benar-benar luar biasa, dapat mancing sambil menikmati keindahan hutan mangrove yang masih alami dan sueegerr! Aku recomended banget deh buat yang mau liburan, sekali-kali boleh lah beralih dari suasana pantai. sekedar info dulunya desa kayu arang ini merupakan pelabuhan yang menghubungkan antara pulau Bangka dan pulau Palembang loh, karena bnyak hal akhirnya pelabuhan itu ditutup. Gak kebayangkan ternyata di sungai itu dulunya ada kapal kapal besar #amazingkayuarang #kayuarang #kelapa #bangkabarat . . "Ada banyak cara Allah menyayangimu salah satunya melalui kasih sayang sahabat salihah"

Share 110 20
2017-10-20 00:14:07

Anak Jaman skg mah nggk bakal tau nikmatnya Kentos Kelapa 😅 Siapa yg doyan bgt makan ini waktu kecil? #wonosobo #wonosobohitz #kelapa

Share 3,772 122
2017-10-23 14:04:28

Pertama kali makan... #kelapa laut #sedap # #sejuksejuk #layankelapalaut #

Share 20 0
2017-10-22 14:50:30

BAKSO KELAPA BU GENDUT - Lippo Mall Puri Indah : Malam Kuliner Loversss... Mister malam ini lagi icipicip bakso yang cukup unik,Dimana baksonya ini disajikan di dalam buah kelapa segar yang masih ada isi kelapa didalamnya.Yupe...Bakso Kelapa Bu Gendut..Bakso ini bisa ditemukan di Food Garden,Lippo Mall Puri. Dalam 1 porsi bakso kelapa,isinya ada bihun n 10 bakso...cukup banyak yaaa...hehe. Untuk baksonya sendiri rasanya cukup enakkk...adanya taburan bawang putih goreng di kuahnya menambah aroma dan rasa. Setiap pembelian 1 porsi bakso langsung mendapatkan FREE 1 cup air kelapa segar... Sekian review singkatnya n Salam icipicip :D #bakso #baksokelapa #baksokelapabugendut #meatballs #kuliner #kulinerjkt #kulinerjakarta #jktculinary #jakartaculinary #jktfood #jakartafood #jktfoodies #jakartafoodies #foodie #igfood #foodstagram #instafood #ourfoodstories #doyanmakan #makanterus #lippomallpuri #jakartakuliner #infokuliner #explorejakarta #foodpic #fooddiary #foodlover #kelapamuda #coconutwater #kelapa

Share 735 22
2017-10-23 10:33:10

Pirolisis Asap Cair Tempurung Kelapa adalah sebuah alat yang berfungsi untuk membuat atau menghasilkan arang, arang aktif, metanol, dan bahan kimia lainnya. Serta sering dimanfaatkan untuk mengubah biomasa menjadi gas sintesis pada umumnya. Kapasitas : 50 kg/proses 100 kg/proses Pertanyaan dan Pemesanan : 0812 2222 9224, 0878 3336 8884 (telp&sms) 0812 2447 4411(whatsapp) #mesinpirolisistempurungkelapa #pirolisistempurungkelapa #tempurungkelapa #kelapa #asapcair #pirolisis

Share 5 0
2017-10-13 09:19:45

Menegangkan 😱 . #lolfunnyhappy #kelapa #coconut

Share 234 9
2017-10-23 08:39:45

A S L I C A N D I D✌ #talak #candid #lah #makan #kelapa #biar #fit #salow #salow #saa

Share 201 0
2017-10-22 09:34:52

Tahniah mak abah.. sebab berjaya mendidik nurul dari kecik sampai convo dah 😢 tanpa mak dgn abah, nurul tak mungkin berjaya macam ni. Susah senang bersama. Sayang mak abah ❤💕 Tahniah juga kepada semua pensyarah2 saya yg garang2, comel2, sporting. Terima kasih kerana sudi memberi ilmu dan tunjuk ajar kepada saya. Alhamdulillah.. tanpa pensyarah2 semua.. saya tak mungkin berjaya. The best lecturers I have meet 😢😙💕❤ Tahniah juga.. kawan2. Susah senang. Suka duka. Pahit manis. Sama2 lalui dugaan.. kene marah.. kene denda.. kene present.. all of those memories is precious to me. Sayang TESL A. Sayang Jemah. Hahahaha.. congratulations again guys. Terima kasih semua. 😙❤💕

Share 176 35
2017-10-22 08:36:10

Mampirrr #beli #kelapa #muda #😋😋😋suegerrrr

Share 126 7
2017-10-23 01:05:08

Cara terbaik mengukur sebuah perjalanan adalah teman bukan jarak . . . #pelabuhan #kapal #kelapa

Share 104 12
2017-10-23 10:27:50

Our beloved costumer feeling satisfied after using Shampoo Santan. 😘😘. . . #testimonishampoosantan #penggunashampoosantan . . SHAMPOO SANTAN SM RM35 /per bottle SS RM38 /per bottle AGENT SAH SHAMPOO SANTAN 013 3112196 016 8068916 #shampoosantanmyhomelab #shampoosantan #shampoosantansabah #shampoosantankunak #tawau #lahaddatu #semporna #kunak #sabah #tuaran #shampoo #codkunak #shampoobest #shampooasli #syampoo #syampoosantan #santan #kelapa #minyakkelapa #asli #rambut #gugur #hairfall #kelemumur #dandruff #kulitkering #botak #uban

Share 25 0
Load More ↓Loading fail. Click retry ↓
You’ve reached the end of the list.